Lehed

reede, 24. aprill 2020

Tänulikkus ja hetkeolukord





“Tänane päev on erakordne võimalus, mis ei kordu iial. “



Viimasel ajal juhtunud sündmuste taustal olen aru saanud kui habras on inimese elu. Sellepärast tekkis isu kirjutada ja meelde tuletada midagi väga olulist, et tänane päev on võimalus suurepäraselt aega veeta inimestega, keda hindate. Võimalus oma unistuste ja sihtide kallal töötada. Võimalus olla õnnelik…
Meeletult palju sõltub sellest, kuidas asju näeme. Tegelikkuses on ainult kolme tüüpi sündmuseid elus, millega kokku puutume. Ühed, mida saab mõjutada. Teised, mida saame kontrollida ja kolmandad, millega peavad kõik leppima. Olukorrad on erinevad ja vajavad erinevat vaatenurka. 
Karantiin ja COVID-19 on sündmused, millega peame paraku leppima. Sellest tulenevalt on ebakindlust ja teadmatust inimeste eludes tavapärasest enam. Olukorra leevendamiseks tahtsin kirja panna mõned mõtted, mis mind on aidanud, hetkedel kui enesekindlus lööb kõikuma ja uus reaalsus on tõsiasi.


TÄNULIKKUS


Benjamin Disraeli on öelnud: “Väikesed asjad mõjutavad väikeseid inimesi.”
Ma ootan üllatusi enda ellu, mida tänane päev pakub. Vahet pole, milliseks päev kujuneb, oled endiselt sama inimene. Edukad inimesed võtavad neile antud olukorrad väärikalt vastu. Nemad teavad, et kõik eelnevad valikud on nad toonud sellesse hetke. Kellegi poole pole näpuga näidata, isegi kui teed seda siis kolm sõrme näitavad ikka enda poole, kas pole?!



Mulle meeldib mõelda, et mängime nende kaartidega, mis meile on antud. Võitjad saavad jõudu, keskendudes elu aluseks olevatele asjadele. Sellised inimesed oskavad olla  tänulikud, ega lase frustatsioonil enda üle võimust võtta, vaid naudivad elu. Võitjad kasutavad igat  päeva. Püüan minagi olla tänase päeva üle võimalikult tänulik, sest see on alati parim aeg nautida ennast ja oma elu. Vahel on see meeletult raske, sest asjad võtavad oodatust kauem aega. Eriti kui elus on määramatus ja teadmatus, sündmused mida ette ei näinud jne. 


Miks mulle meeldib tänulik olla?


Olles tänulik selle eest, mida oled oma elus kogenud on võimalik endale andestada tehtud vigu, märgata rohkem head ja olla kohal. Tänulikkus on toonud ellu ka rohkem seda, mida tahan saavutada!
Kui oled tänulik ainult natuke, muutub elu vähe. Kui tunned suurt tänutunnet iga päev, siis luban sulle - elu läheb rõõmsamaks. Selline suhtumine aitab absoluutselt kõiges!
Hetkedel kui tahad karjuda, et ei saanud täna piisavalt magada või avastad, et hoolimata tugevast hommikusöögist on kõht tühjaks saanud, siis peatu korra ja mõtle, et maailmas on inimesi, kes ei maganud täna minutitki või pole juba mitmeid päevi söönud. Eestlasena on sul eluks vajalik enamasti olemas. Eestis elamine on luksus!
Tänulikkus mitmekordistab elus kõike head, muutes ka negatiivsuse teistsuguseks kogemuseks.

Suurim kunst on olla tänulik siis, kui seda on kõige raskem teha. Olen avastanud, et kui elu näitab mulle negatiivset külge, on tänulikkus see, mis õpetab nägema selles armastust ja positiivsust. Postitused tänulikkuse kohta kirjutatakse tihti peale võite. Tegelikult on põhjust tänulik olla iga päev.

  • Ole tänulik rasketel aegadel, sest nendel aegadel sa kasvad.
  • Ole tänulik iga uue väljakutse eest, sest see arendab sinu tugevust ja iseloomu.
  • Ole tänulik oma vigade üle, nad õpetavad sulle väärtuslikke õppetunde.
  • Ole tänulik, kui sa ei tea midagi soovitud valdkonnast, sest see annab Sulle võimaluse õppida.

Igale sündmusele saab leida põhjuse, miks tänulik olla. Vajab lihtsalt harjutamist! Alustada võib sellest, et täna oma elu. 
Kui juba oled olukorras, kust ei tahtnud ennast leida, siis küsi endalt kaks küsimust: “Mis siin olukorras naljakat on?” ja “Mille eest ma tänulik olen?”. Vastates nendele küsimustele õnnestub “kett” kiiremini peale saada, mis on vajalik selleks, et saaksid edasi liikuda. 
Muuda see endale harjumuseks. Tänulikkus ei küsi leiba, kuid õpetab nautima iga sinu päeva!


-Mihkel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

3 minuti lugemine. Head mõtted. Minu pühapäeva hommik algas sellega, et jagasin Läti SOS heategevus tiimile Zoomis oma mõtteid uskumuste koh...